Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

vineri, 2 aprilie 2010

MISTERELE CUVINTELOR. Traseism

de Alexandru Ciolan

Trecerea politicienilor dintr-un partid în altul nu este nici specific românească, nici nouă şi nici, obligatoriu, dictată de oportunism. Într-un exerciţiu teoretic, putem admite că un personaj politic fără cusur (la fel de improbabil şi, la urma urmelor, la fel de caraghios în mocirla reală ca şi "zânaticul" aducător de credite, burtos şi cu tutu peste costum pe care ni-l propun spoturile publicitare ale unei bănci) nu se mai regăseşte în doctrina formaţiunii care l-a propulsat spre atmosfera rarefiată a puterii şi, după îndelungate şi chinuitoare frământări, sare în altă barcă pentru a salva principiile de la înec.

Pentru a citit restul articolului click AICI.

Un comentariu:

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Cuvântul "traseist" are o evidentă încărcătură peiorativă la adresa politicianului căruia îi este aplicat. Prin utilizarea acestui cuvânt, considerăm transgresiunea politică drept efect al unui materialism indubitabil şi al inconsistenţei morale.