Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

vineri, 25 iunie 2010

Cooperativele supravieţuiesc şi prosperă în perioade de criză şi dincolo de acestea



Economiştii, mediul academic şi comunitatea internaţională caută cu disperare răspunsuri privind modul în care trebuie stimulată redresarea globală şi, în aceste demersuri, ei încep să-şi pună semne de întrebare asupra modelului economic curent, care a început să nu mai beneficieze de încredere din partea factorilor de decizie, cât şi a oamenilor obişnuiţi. Ei caută să reglementeze pieţele şi instituţiile financiare, în special prin asigurarea unui mediu de operare mai etic şi mai transparent.

În încercarea lor, oricum, ei redescoperă şi recunosc capacitatea cooperativelor de a contribui semnificativ la crearea unui nou sistem economic, se arata inca din iunie 2009 intr-un studiu oferit Alianţei Cooperatiste Internaţionale (ACI) de către Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM).

Citiţi restul articolului AICI.

Niciun comentariu: