Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

vineri, 4 iunie 2010

Ovidiu Hurduzeu la Arad şi Timişoara



Am ajuns pe seara la Arad. Slujba de vecernie de la Biserica "Sfantul Mare Mucenic Mina si Sfantul Maxim Marturisitorul" tocmai s-a incheiat. In curtea ei, zeci de credinciosi il asteapta insa pe parintele Stefan Negreanu, profesor doctor de Istoria Bisericii Ortodoxe si Patrologie la Facultatea de Teologie din mica Viena, cum i se mai spune Aradului, pentru un sfat, o binecuvantare ori doar sa-l vada. Cativa copii ni se amesteca printre picioare. Altii alearga in jurul bisericii din lemn si isi vorbesc de ale lor. "Parintele Stefan nu pleaca niciodata pana nu vorbeste cu toti", imi spune doamna Georgeta Parvu, de la Asociatia Ieromonah Arsenie Boca. Asociatia a fost infiintata in 2007. "Ca pilon principal, ne-a legat Parintele Arsenie Boca. Suntem o mare familie care frecventeaza Biserica". Asociatia a reusit din octombrie anul trecut sa infiinteze si o gradinita ortodoxa si intentioneaza sa deschida si o scoala. Deocamdata sunt 12 copii, pentru care organizeaza, cel putin de doua ori pe an, tabere. De asemenea, tot din 2007, au deschis si Libraria de carte ortodoxa Logos.

Parintele Stefan isi face un pic de timp pentru musafirii veniti de la Bucuresti, ne binecuvanteaza, apoi se intoarce la enoriasii care inca il asteapta.

Pentru a citit restul articolului în ziuaonlibne.ro click AICI.

Niciun comentariu: