Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

miercuri, 13 iulie 2011

Ungaria introduce "taxa pe chipsuri". Urmeaza restaurantele fast-food

de Andra Ciubotaru

Alimentele nesanatoase, precum chipsurile, batoanele de ciocolata si bauturile acidulate vor fi supuse unui nou impozit in Ungaria, in conformitate cu legislatia adoptata luni, menita sa contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a natiunii, anunta agentia Deutsche Presse.

Poreclita initial "taxa pe hamburger", denumirea i-a fost schimbata in "taxa pe chipsuri", odata ce a devenit clar ca proiectul de lege nu este destinat produselor comercializate de catre restaurantele de tip fast-food.

Bauturile care contin zahar, prajiturile pre-ambalate si gustarile sarate sau cu diverse arome alimentare vor fi impozitate. Spre exemplu, chipsurile vor fi impozitate cu pana la 200 de forinti, sau putin peste un dolar, pe kilogram. Acest lucru ar putea creste pretul unui pachet standard de 90 de grame cu aproximativ 10%, in septembrie, odata cu intrarea in vigoare a legii.

Pentru articolul integral de pe Hotnews click AICI.

Niciun comentariu: