Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină şi se face o ruptură şi mai rea. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; altminterea burdufurile crapă: vinul se varsă şi burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi şi amândouă se păstrează împreună. (Matei 9 :16-17)

vineri, 16 august 2013

Biserica ortodoxă rusă cere „o economie a auto-suficienței“ în locul „economiei creșterii“


    Un înalt oficial al Bisericii ortodoxe ruse a pus sub semnul întrebării „fundamentalismul pieței″ și a afirmat că „este necesar să facem trecerea de la o economie a creșterii la o economie a auto-suficienței", a anunțat agenția de știri rusă Interfax.
 
   „Mai devreme sau mai târziu, creșterea economică va înceta întrucât resursele planetei sunt limitate iar cererea nesăbuită nu poate continua la nesfârșit″, a declarat părintele Vsevolod Chaplin (Все́волод Анато́льевич Ча́плин) care conduce Departamentul sinodal al cooperării dintre biserică și societate din cadrul patriarhiei Moscovei. (Părintele Vsevolod Chaplin este purtătorul de cuvânt al Bisericii ortodoxe ruse - nota trad.)

    „Auto-suficiența și înfrânarea de sine în dobândirea de bunuri lumești au caracterizat întotdeauna civilizația ortodoxă", a adăugat părintele Vsevolod Chaplin. „Tradițiile civilizației ortodoxe ne învață să nu înmulțim la nesfârșit bunurile lumești ci să ne mulțumim doar cu o mică parte din ele, sau cel puțin, să ne bucurăm de ele cu măsură. Cred că viitorul aparține unei astfel de atitudini." Sursa AICI

Niciun comentariu: